Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Beijing le-au reamintit, luni, celor circa 500.000 de straini care sunt asteptati in China in luna august ca o serie intreaga de actiuni sunt interzise, relateaza Reuters.
Pe lista lucrurilor interzise, redactata numai in limba chineza, au fost incluse printre altele prostitutia, fumatul in tribune si dormitul in aer liber, dar si accesul in mai multe zone din tara. In plus, oficialii chinezi au tinut sa atraga atentia ca achizitionarea de bilete pentru JO nu garanteaza automat ca persoanele respective vor primi si viza pentru China.

"Nu toata China este deschisa strainilor si, daca acestia nu au permisiunea, nu trebuie sa intre in respectivele zone. Strainii trebuie sa aiba cu ei documentele. Politia are dreptul de a verifica oricand pasapoartele si celelalte documente", potrivit "manualului", care spune ca strainii trebuie sa se inregistreze la politie la sosirea in China. De asemenea, intrarea in tara va fi interzisa persoanelor suspectate ca pregatesc diversiuni, ca si in cazul celor care sufera de boli mintale sau de boli transmisibile sexual, precum si a celor care intentioneaza sa se implice in activitati de prostitutie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.