Primul-ministru britanic, Tony Blair, a declarat miercuri la BBC ca are vointa de a duce la bun sfarsit un al treilea mandat in fruntea guvernului, daca partidul sau va castiga alegerile legislative din 5 mai.

"Voi indeplini un al treilea mandat complet", a insistat el, raspunzand intrebarilor formulate de unul dintre cei mai incisivi comentatori politici din presa britanica, Jeremy Paxman.

Tony Blair a reafirmat ca nu are de gand sa-i cedeze prematur fotoliul de premier ministrului sau al economiei si finantelor, Gordon Brown, si ca un eventual al treilea mandat de prim-ministru ar fi ultimul pentru el si ca nu va mai conduce ulterior o campanie electorala a Partidului Laburist. "Mi-am fixat o limita. La viitoarele alegeri, va fi un alt sef", a adaugat Blair.

Presa britanica este insa unanima in a aprecia ca Tony Blair va ceda postul de premier al Marii Britanii la jumatatea celui de-al treilea mandat al sau in fruntea guvernului britanic.

De altfel, un sondaj de opinie, realizat la inceputul acestei saptamani, demonstreaza ca Partidul Laburist ar fi mai popular daca ministrul finantelor, Gordon Brown, s-ar afla in fruntea acestei formatiuni politice. Conform consultarii populare comandate de cotidianul "The Independent", cota laburistilor ar atinge insa 48% daca Brown ar prelua atributiile lui Blair, a carui popularitate s-a cam "sifonat" dupa decizia sa de a angaja tara in razboiul din Irak, alaturi de SUA. Premierul tocmai a refuzat, ieri, sa isi ceara scuze pentru razboiul din Irak. "Daca vreti sa imi cer iertare pentru razboiul din Irak, niciodata nu voi spune ca imi pare rau ca am scapat lumea de Saddam Hussein", au fost cuvintele pe care Blair le-a rostit in cadrul interviului acordat BBC.

Cel mai recent sondaj de opinie acorda Partidului Laburist primul loc in preferintele electoratului. "The Guardian" a publicat ieri rezultatele unei consultari populare, care ofera laburistilor 39% din intentiile de vot, conservatorilor - 33 de procente, iar liberalilor democrati - 22 de procente.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.