Filiala italiana a organizatiei Amnesty International a denuntat astazi "un val de rasism" vizand imigrantii din Italia si incalcarea "normelor internationale privind drepturile omului", cu ocazia lansarii raportului international al organizatiei pe 2008, informeaza NewsIn.

"Ne confruntam in prezent cu un val de rasism care vizeaza toti imigrantii prezenti pe teritoriul italian, atat cei legali, cat si cei ilegali", a denuntat Daniela Carboni, directorul Amnesty International Italia, intr-o conferinta de presa organizata cu ocazia publicarii raportului.

Masurile impotriva imigratiei ilegale si infractionalitatii adoptate recent de noul Guvern de dreapta al lui Silvio Berlusconi "incalca normele internationale privind drepturile omului", a apreciat Carboni, fara a detalia criticile. Masurile respective, criticate de Romania si Spania, prevad transformarea imigratiei ilegale in infractiune, facilitarea expulzarilor si agravarea pedepselor pentru imigrantii ilegali declarati vinovati pentru infractiuni.

Evocand o "erodare a drepturilor tuturor", Carboni a estimat ca "Italia risca sa devina o tara periculoasa, in prezent pentru romi si romani, maine, potential, pentru toti". Ea a facut apel catre autoritatile italiene sa solutioneze dosarul incendierii a doua tabere de romi, in urma cu doua saptamani, la Napoli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.