La trei saptamani de la ciclonul care a devastat Birmania, donatorii internationali s-au reunit la Rangoon pentru a discuta modalitati de finantare a efortului umanitar.

Circa 130 de mii de persoane au fost ucise sau sunt date disparute in urma ciclonului.

Regimul militar din Birmania a fost criticat pentru ca nu a permis accesul lucratorilor umanitari straini in tara, insa secretarul general ONU Ban Ki Moon afirma ca presiunile comunitatii internationale par sa dea in sfarsit rezultate.

"Imi exprim un optimism rezervat in ceea ce priveste o eventuala schimbare de pozitie a regimului din Birmania, care ar putea deveni mai flexibil si mai pragmatic", afirma secretarul general ONU.

Birmania solicita o suma totala de circa 11 miliarde de dolari ca ajutor umanitar. In apele teritoriale ale Birmaniei se afla mai multe nave occidentale militare, incarcate cu ajutoare, dar liderii militari locali insista ca acestea sa fie descarcate cu ambarcatiuni civile.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.