Candidatul la investitura democrata Barack Obama a fost din nou nevoit joi sa spuna ca nu este musulman si si-a reafirmat atasamentul de Israel, la o reuniune organizata de comunitatea evreiasca din Boca Raton, relateaza AFP.
"Daca v-ati fi numit Barry si nu Barack as fi votat pentru dumneavoastra", i-a spus un membru al congregatiei, in timp ce in parcare erau distribuite foi pe care scria ca senatorul de Illinolis este musulman. "Nu este adevarat, nu sunt musulman si nu am fost niciodata", a raspuns Obama.

Site-urile de internet au trimis masiv mesaje in care afirmau ca Obama este musulman si antisemit.
El a raspuns la chestiunea prenumelui. "De fapt, cand eram copil mi se spunea Barry. Insa, cand am crescut am decis sa-mi recunosc mostenirea kenyana si am inceput sa foloseasc numele meu adevarat, Barack", a explicat Obama. "El inseamna 'baruch' in ivrit ( binecuvantat) si este cuvantul kenyan pentru 'bincuvantare' ", a precizat el, spunand ca s-a simtit mereu aproape de poporul evreu. "Nu ma judecati dupa numele meu sau ca sunt de culoare, ci in baza politicii mele", a cerut Obama.

"Am fost mereu pro-Israel. Multi dintre profesorii mei erau evrei si cred ca Israelul are legaturi profunde cu SUA, intelectual si emotional", a subliniat el.

Obama a spus din nou ca nu va negocia cu Hamas si nici cu Hezbollah si ca cea mai mare amenintare pentru Israel este Iranul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.