Michelle Obama a devenit tinta republicanilor din Tennessee, care au lansat saptamana trecuta un clip ce o denunta. "Daca doresc sa faca din Michelle un subiect de campanie ii sfatuiesc sa fie prudenti, pentru ca gasesc inacceptabile atacurile la adresa sotiei sau familiei mele", a spus Obama. "Acesti oameni trebuie sa-mi lase sotia in pace", a subliniat candidatul la presedentia americana.

Republicanii au inceput joi difuzarea clipului ce prezinta o declaratie controversata facuta de Michelle Obama in februarie, ea spunand "Pentru prima data in viata mea de adult, sunt mandra de tara mea". Clipul arata apoi marturiile a sase persoane, albe, care spun ca au fost mereu mandre de Statele Unite. Acestea sunt intrerupte de aceeasi fraza a lui Michelle. Clipul nu face referire la explicatiile date ulterior de sotia lui Obama, care spune ca este mandra de cat de pasionati sunt americanii de campania electorala, arata NewsIn.

In februarie, republicanii din Tennessee au provocat o controversa publicand un comunicat in care insistau pe al doilea prenume al lui Obama, Hussein, intrebandu-se in legatura cu riscul pe care l-ar reprezenta Barack "Hussein" Obama pentru Israel. Textul era insotit de o fotografie a lui Obama intr-un turneu in Kenya, unde era imbracat cu un costum traditional din Africa de Est.