Candidatul la investitura democrata Barack Obama a denuntat ieri "un atac politic" al lui George W. Bush, care l-a acuzat implicit ca este slab in ceea ce priveste teroristii, in discursul sustinut in Israel, relateaza AFP, potrivit NewsIn

"Este iritant sa constat ca presedintele Bush foloseste un discurs in Knesset, cu ocazia celebrarii a 60 de ani de la infiintarea statului Israel, pentru a lansa un atac politic nefondat", a spus senatorul de Illinois.

"Bush stie ca nu am sustinut niciodata dialogul cu teroristii", a subliniat el.

"Unii sunt de parere ca ar trebui sa negociem cu teroristii si cu extremistii, ca si cum argumentele ingenioase i-ar convinge ca nu au dreptate", a spus Bush in Knesset. "Am mai auzit astfel de iluzii nebunesti", a adaugat el, comparand dialogul cu teroristii cu negocierile cu Hitler inainte de al Doilea Razboi Mondial.

Obama a spus ca, daca va deveni presedinte, va demara un dialog cu responsabilii Iranului sau Coreei de Nord, dar a precizat ca ar refuza sa negocieze cu responsabili ai unor organizatii teroriste ca Hamas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.