Un blogger Malaezian a fost acuzat in justitie, pentru afirmatia ca vicepremierul tarii sale ar fi fost implicat in omorarea unei tinere femei mongole, informeaza CNN.

Raja Petra Kamaruddin nu a negat faptul ca in postarile sale l-a nominalizat pe vicepremierul Najib Razak, ca persoana implicata in uciderea unei femei si a pledat nevinovat in fata judecatorilor.

Bloggerul a fost dus la inchisoare dupa ce a refuzat sa isi plateasca cautiunea. Curtea a stabilit ca procesul final va avea loc pe data de 6 octombrie, anul curent, Kamaruddin riscand pana la 3 ani de inchisoare.
“Nu platesc cautiunea. Baieti, ne vedem in octombrie”, le-a spus Raja Petra, sustinatorilor sai.

Zeci de membrii ai opozitiei si bloggeri s-au adunat in fata Curtii de Justitie din Kuala Lumpur, pentru a-l sustine pe Raja Petra Kamaruddin.

“Aceasta este o incercare de subminare a oricarei forme de libera exprimare”, a declarat Nurul Izzah Anwar, fiica liderului opozitiei din Malaezia.

Articolul pentru care a fost incriminat bloggerul, a fost postat pe 25 aprilie 2008, pe popularul site Malaysia Today.

Articolul sustine ca vicepremierul Najib si sotia acestuia au fost implicati in 2006, in asasinarea unei traducatoare de 28 de ani, crima comisa la comanda unuia dintre apropiatii vicepremierului.

Doi politisti sunt acuzati pentru uciderea femeii, de 28 de ani, si distrugerea corpului acesteia in jungla, folosind material explozibil.

“Sunt fericit. Noi bloggerii am declarat razboi guvernului. Nu ne este frica. Guvernului ar trebui sa ii fie frica de noi”, a declarat Raja Petra Kamaruddin.

Conform CNN, cele mai populare bloguri malaeziene au initiat o puternica campanie antiguvernamentala si se autoprezinta ca o alternativa la mass-media controlata de catre partidele politice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.