Un nou sondaj de opinie indica faptul ca George W. Bush este cel mai nepopular presedinte din istoria Americii, transmite CNN.

Potrivit anchetei de opinie, 71% dintre americani contesta modul in care Bush isi desfasoara activitatea de lider al Administratiei. "Niciun presedinte nu a avut o cota de dezaprobare mai mare intr-un sondaj CNN sau Gallup; de fapt, acum este prima data cand rata de nepopularitate trece de 70%", a afirmat directorul de sondaje al CNN, Keating Holland, citat de Hotnews.

Cota de popularitate a lui Bush este in prezent de 28%, cu doar cateva procente mai ridicata fata de cele inregistrate de Harry Truman (22%) si Richard Nixon (24%). "Chiar si acesti presedinti nu au avut o rata de nepopularitate de 70 de procente", a precizat Holland.

"Este mai nepopular decat Richard Nixon inainte sa demisioneze din functia de presedinte, in august 1974", a afirmat analistul CNN Bill Schneider.

Sondajul de opinie dezvaluie, de asemenea, ca 30% dintre americani sprijina razboiul din Irak, in timp ce 68% i se opun. Este cea mai scazuta rata de sprijin pentru conflictul din Golful Persic inregistrata de la inceputul ostilitatiilor, din 2003, pana astazi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.