O matematiciana americana ameninta ca se va sinucide daca logodnicul ei, un condamnat la moarte care a recunoscut ca a violat si ucis mai multe femei in anii ‘80, va fi executat pe 11 mai. Susan Powers este cunoscuta ca fiind o mare specialista in matematica si initiatoarea unui site care apara drepturile animalelor, dar toata lumea se intreaba ce este in capul acestei femei misterioase care s-a logodit cu un criminal aflat in "celula mortii".

Relatia lor a inceput in 2000, dupa ce Susan, care tocmai incheiase o casnicie nefericita dupa sapte ani, a fost emotionata de un articol despre iertare pe care Michael Ross, detinut la o inchisoare din Connecticut, il scrisese intr-un ziar local, si a hotarit sa il viziteze. Femeia este convinsa ca Ross nu poate fi facut responsabil pentru crimele comise, pe motiv ca ar suferi de o boala psihica. "Incerc sa vad ce e bun in oameni. Cred ca fiecare om, indiferent ce a facut, are si o parte buna si merita sa fie iubit, la fel ca oricine altcineva", explica ea. Femeia a inceput sa-l viziteze regulat la penitenciar si, in cele din urma, s-au logodit.

Despartire si impacare. In 2003, Susan l-a parasit insa pe Ross, iar el a renuntat sa mai faca apel pentru comutarea pedepsei capitale. A incercat chiar sa se sinucida, pentru ca simtea ca nu mai are pentru ce trai nici o clipa in plus. Acum citeva luni insa, cei doi s-au impacat, dar, din nefericire, nu mai este aproape nimic de facut in privinta suspendarii executiei lui Ross.

"Femeia vietii mele, cea care m-a iubit si m-a parasit, s-a reintors in viata mea, dar tocmai acum eu trebuie sa o parasesc. Mai mult decit de moarte, mi-e frica ca nu ma va ierta pentru asta", a explicat Ross gindurile care il chinuiesc. Barbatul nu s-a decis inca daca vrea ca logodnica lui sa fie de fata cind va fi executat. "As vrea sa fii aici in seara aceea, pentru ca vreau sa simt dragostea ta inainte sa fiu omorit, dar, cind ma gindesc la ceea ce este mai bine pentru tine, nu mai sint sigur", i-a scris el lui Susan. Singura lor speranta de a amina executia este o decizie a unui judecator chemat sa decida daca Ross era incompetent din punct de vedere mintal in clipa cind a renuntat la recursurile legale.

Fascinatia ucigasilor. Povestile de dragoste infiripate pe culoarul mortii nu sint chiar ceva neobisnuit in Statele Unite, unde 23a din condamnatii la moarte s-au casatorit in 2003, iar ceilalti au aproape toti iubite sau iubiti cu care corespondeaza regulat. Ted Bundy, faimosul violator si criminal in serie din Florida, s-a casatorit in inchisoare si chiar a facut un copil inainte de a fi executat. Timothy McVeigh, acuzat de atentatul cu bomba din Oklahoma, a primit citeva cereri in casatorie. "Nu sint nebune. Toate vin din mediile sociale si majoritatea au fost abuzate de sotii sau de tatii lor", explica Sheila Isenberg, autoarea cartii "Femei care iubesc barbati care ucid". "Aceste relatii le implinesc anumite nevoi. Reprezinta situatii in care femeile detin controlul. Barbatul nu le poate face rau", afirma Isenberg.

Cheia hotilor

Hotii belgieni au la dispozitie o cheie ingenioasa care poate deschide noua din zece usi ale apartamentelor sau caselor din Belgia, potrivit publicatiei "La Derni?re Heure" care relateaza ca o cheie speciala - cu cinci dinti - poate fi cumparata, in prezent, prin intermediul unui site Internet german. Cu aceasta cheie, spargatorii de locuinte pot deschide toate incuietorile clasice in circa zece secunde. In plus, pe usa nu sint lasate urme de efractie, astfel ca cele mai multe firme de asigurari refuza sa suporte pagubele. "In Belgia, 90a din usi sint echipate cu incuietori clasice. De aceea, este foarte probabil ca numarul furturilor din locuinte, fara urme de efractie, sa creasca", arata un raport al politiei. Expertii au recomandat oamenilor sa isi cumpere incuietori mai sofisticate, care nu pot fi deschise cu aceasta cheie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.