Copilul a corectat o serie de calcule facute de specialistii NASA, care indicau sansele ca un asteroid sa loveasca Pamantul.

Nico Marquardt a folosit datele Institutului de Astrofizica din Potsdam si a ajuns la concluzia ca sansele ca un asteroid sa loveasca Terra sunt de 1 la 450. Potrivit calculelor facute de specialistii NASA sansele ca asteroidul Apophis sa loveasca Terra erau de numai 1 la 45.000.

Asteroidul Apophis - care in greaca inseamna Distrugatorul - se va apropia cel mai mult de Pamant pe 13 aprilie 2029. Micul geniu in astrofizica a calculat ca, daca asteroidul se loveste de unul dintre cei peste 40.000 de sateliti artificiali, traiectoria ii va fi schimbata, asa ca ar putea lovi Pamantul peste 28 de ani, cand va trece din nou pe langa noi.

Atat Nico Marquardt, cat si specialistii de la NASA sunt de acord ca un asemenea impact ar insemna sfarsitul vietii pe pamant. NASA lucreaza deja pentru gasirea unor solutii de distrugere a asteroidului.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.