Dintre cele opt victime, cei patru ucraineni erau membri ai echipajului, iar cei patru moldoveni erau tehnicieni si muncitori.

Aeronava-cargou, un AN-32, apartinea companiei Kata Air Trans din Sudan. Aparatul transporta la bord 2,3 tone de ulei pentru avioane. Aeronava a decolat de pe aeroportul international Chisinau la ora 22.02 si urma sa ajunga in Sudan, cu o escala programata in Antalia, Turcia.

In momentul decolarii, dispecerul nu vizualiza aeronava pe radar si a cerut echipajului, conform instructiunilor, sa se intoarca pentru a remedia defectiunea. Pentru ca erau conditii de vizibilitate normala, echipajul si-a asumat responsabilitatea sa efectueze aterizarea fara a fi ghidat de dispecer. La ora 22.15, in momentul impactului cu solul, aeronava a luat foc, a explicat sambata, intr-o conferinta de presa, directorul interimar al Administratiei de Stat a Aviatiei Civile (ASAC), Iurie Zidu.

Potrivit unor informatii anterioare neoficiale, imediat dupa desprinderea de sol echipajul a raportat o defectiune. Potrivit agentiei Info-Prim Neo, aeronava a incercat sa efectueze un viraj deasupra comunei Bacioi si sa aterizeze pe pista de decolare-aterizare a aeroportului vechi, dar a atins cu aripa piloanele de pe marginea pistei, s-a aprins si a explodat.

au luat parte 86 de persoane. Aeroportul a fost inchis pentru circa o ora si jumatate, dupa care si-a reluat activitatea.

Avionul s-a oprit in perimetrul dintre pista si gard, la 100 m de pista, care nu a fost avariata, a declarat sambata, un oficial al aeroportului.