Razboiul declaratiilor intre Kiev si Moscova ia amploare. Parlamentarii proocidentali din Rada Suprema fac afirmatii belicoase si raspund dur declaratiilor oficialilor de la Kremlin.

La amenintarea presedintelui rus Vladimir Putin ca "Ucraina are toate sansele sa nu mai existe ca stat in granitele actuale", daca va insista sa adere la NATO, factiunea proprezidentiala "Ucraina Noastra-Autoapararea Populara" din Parlamentul de la Kiev a dat joi o replica pe masura amenintarii formulate de liderul de la Kremlin, noteaza Novai Reghion.

"Rusia este ultimul imperiu din lume si are toate sansele sa-si inceteze existenta in granitele actuale, intrucat se va destrama pana in 2010", a declarat Andrei Porubii, membru al Comisiei parlamentare pentru relatii externe din legislativul de la Kiev - Rada Suprema - parlament unicameral.

"Miscarile de eliberare nationala se vor intensifica pe teritoriul Federatiei Ruse, iar acest imperiu nu are mult de trait", a prezis deputatul ucrainean, raspunzand in acest fel la amenintarile Kremlinului potrivit caruia Ucraina isi va pierde integritatea teritoriala in cazul aderarii la NATO, deoarece Moscova va pretinde restituirea pamanturilor facute Kievului cadou de-al lungul vremii, donatie ce constituie jumatate din actualul teritoriu ucrainean.

Federatia Rusa, ultimul imperiu din lume

"Este surprinzator sa asculti asemenea aprecieri din partea clasei politice de la Moscova, avand in vedere ca insasi Federatia Rusa - ultimul imperiu din lume - reprezinta un produs artificial. Se stie ca in componenta Rusiei a intrat o parte importanta a pamanturilor etnice ucrainene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.