Washington Post a castigat sase Premii Pulitzer luni, printre care prestigiosul premiu pentru Servicii in interes public in urma reportajelor privitoare la conditiile din spitalul Walter Reed pentru veterani, care au dus la demisia unui inalt oficial, relateaza Reuters.
Cea de a 92-a editie a Premiilor Pulitzer pentru Jurnalism, Literatura, Teatru si Muzica au fost anuntate la Universitatea Columbia din New York.

Castigatorul premiului pentru Servicii in interes public primeste si o medalie de aur, in timp ce castigatorii de la celelalte 20 de categorii primesc cate 10.000 de dolari. Juriul a spus ca Washngton Post a castigat premiul pentru ca "a expus tratamentele la care sunt supusi veteranii la spitalul Walter Reed, provocand o revolta nationala si determinand reforme". "Este o onoare", a declarat Anne Hull, ale carei articole, scrise impreuna cu Dana Priest si Michel du Cille, au obtinut Premiul pentru Servicii in interes public, in numele ziarului.

Washington Post a mai castigat premiul pentru breaking news pentru acoperira mediatica a tragediei de la Virginia Tech si pentru materialele despre influenta vicepresedintelui Dick Cheney asupra politicii nationale. Agentia Reuters a obtinut primul sau premiu Pulitzer, in categoria fotografie breaking news, pentru o fotografie care prezinta momentul in care un jurnalist japonez este ucis in timpul unei demonstratii in Myanmar. Ea a fost realizata de Adrees Latif.

Printre alti castigatori figureaza New York Times, Chicago Tribune, Concord Monitor din New Hampshire si The Milwaukee Journal Sentinel. In categoria Muzica, Bob Dylan a primit un premiu pentru "profundul impact asupra muzicii si culturii americane, marcat de compozitii lirice de o extraordinara forta poetica".

Premiul pentru Fictiune a revenit cartii "The Brief Wondrous Life of Oscar

Wao" de Junot Diaz, in timp ce "August: Osage County" de Tracy Letts a castigat in categoria Teatru. "What Hath God Wrought" de Daniel Walker Howe este laureat in categoria Istorie, in timp ce "Eden's Outcasts" de John Matteson a castigat in categoria Biografie. Premiul pentru poezie a fost impartit de "Time and Materials" de Robert Hass si "Failure" de Philip Schultz.

Candidatii la sectiunile Literatura, Teatru si Muzica trebuie sa fie cetateni americani, in timp ce in categoria Jurnalism candidatii pot avea orice nationalitate, dar materialele lor trebuie sa fi aparut intr-un ziar din Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.