Dalai Lama i-a cerut fostului presedinte sovietic Mihail Gorbaciov asistenta in vederea rezolvarii crizei din Tibet, a informat astzi un comunicat al fostului lider de la Moscova, relateaza NewsIn.

"Dalai Lama mi-a adresat un apel, in calitate de presedinte al forumului premiilor Nobel, la care participam. S-a declarat ingrijorat de situatia din Tibet si si-a exprimat speranta ca eu si alti oameni politici putem gasi o solutie pasnica", potrivit comunicatului.

Gorbaciov a spus ca Dalai Lama nu incearca sa pericliteze integritatea teritoriala a Chinei si ca liderii chinezi sunt, asa cum a spus, deschisi la "contacte si consultari", daca cererea de independenta a Tibetului este abandonata. "Cred ca putem gasi material pentru a dialoga. Toate partile trebuie sa fie prudente si sa evite actele nesabuite", a spus Gorbaciov.

China a fost dur criticata pentru reprimarea manifestatiilor din Tibet, care au inceput la 10 martie. Guvernul tibetan in exil a spus ca 150 persoane au murit in operatiunile fortelor de ordine.

Ieri seara, guvernul chinez a denuntat incidentele care au perturbat traseul flacarii olimpice de la Londra la Paris. "Condamnam ferm perturbarea traseului flacarii olimpice de catre grupuri separatiste din Tibet, care si-au aratat dispretul fata de spiritul olimpic si fata de legile franceze si britanice", a declarat Jiang Yu, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.