O noua etapa a protestelor anti-chineze si pro-tibetane a avut loc ieri la Londra, cand manifestantii care protestau fata de abuzurile guvernului chinez in provincia Tibet au incercat sa stinga flacara olimpica folosind un extinctor.

Manifestatii de acest gen au avut loc pe parcursul intregii zile de ieri - au fost afisate steaguri tibetane si s-au facut auzite scandari de genul "Tibetul liber" sau "Opriti crimele din Tibet".

In momentul in care flacara olimpica a trecut prin dreptul protestatarilor, acestia au incercat sa o stinga si s-au angajat in confruntari violente cu politistii care o pazeau, acestia fiind la randul lor in numar de cateva sute. Anterior, cateva zeci de protestatari incercasera chiar sa rastoarne un autobuz exact pe ruta pe care se stia ca va fi purtata flacara, dar politia a intervenit in forta si a facut cateva arestari, ducand numarul manifestantilor arestati la 15. I

n drumul sau catre Beijing, capitala Chinei, in care se va desfasura Olimpiada de Vara de anul acesta, e foarte probabil ca acest tip de demonstratii sa mai apara, cel mai probabil in marile orase occidentale, dar si in capitala indiana New Delhi. Acest gen de evenimente reprezinta o adevarata pata pe obrazul Chinei, cu ocazia celui mai important eveniment pe care il gazduieste.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.