Fostul vicepresedinte american Al Gore "ar putea avea un loc" intr-o viitoare administratie Barack Obama, a afirmat senatorul de Illinois, citat de CNN, confirmand partial informatiile potrivit carora laureatul premiului Nobel pentru Pace ar putea candida impreuna cu el, pe acelasi bilet, pentru Casa Alba.

Intrebat daca ia in considerare numirea lui Gore in cabinetul sau, Obama a raspuns "imediat" ca da. "Fac un legamant ca Al Gore va intra in Administratie si ca va juca un rol central in rezolvarea problemei incalzirii climatice", a afirmat senatorul de culoare, unul dintre favoritii democrati in cursa pentru Casa Alba.

Obama a marturisit de altfel ca vorbeste "regulat" cu fostul vicepresedinte american si ca il consulta "deseori" in probleme legate de schimbarile climatice.

Intr-o declaratie facuta anul trecut, Obama a afirmat ca i-ar oferi "intr-o secunda" o functie lui Gore. Informatii publicate de presa de peste Ocean afirmau recent ca Gore ar putea fi numit chiar vicepresedinte al lui Barack Obama, fiind favorizat de popularitatea de care se bucura in randul democratilor.

Al Gore a ocupat functia de vicepresedinte al Statelor Unite in perioada 1993-2001, in timpul celor doua mandate de presedinte ale lui Bill Clinton. El a fost candidatul democrat in cursa pentru Casa Alba in 2000, pierzand in urma unor alegeri controversate in fata republicanului George W. Bush.

In acest timp, postul de televiziune ABC sustine ca Hillary Clinton incearca sa convinga liderii Partidului Democrat si asa-numitii super delegati ca Barack Obama nu ar putea castiga confruntarea electorala cu candidatul republican, senatorul John McCain.

"Obama nu poate castiga", ar fi fost cuvintele pe care Hillary i le-ar fi adresat recent guvernatorului Bill Richardson, un democrat influent care insa, intre timp, si-a anuntat sprijinul pentru senatorul de culoare.
Obama conduce la numarul de delegati

Pana in prezent, Barack Obama are sprijinul a 1.623 de delegati democrati, iar Hillary Clinton se bucura de sustinerea a 1.499 de delegati. Candidatul partidului are nevoie de 2.025 de delegati pentru a obtine nominalizarea oficiala, lucru care este, in acest moment, dificil de realizat. Conventia Nationala a Partidului Democrat se va desfasura la sfarsitul lunii august in Denver (Colorado), iar rolul decisiv le va reveni, cred analistii, asa-numitilor super-delegati.

De asemenea, potrivit sondajelor de opinie, avantajul lui Obama in fata lui Clinton s-a majorat in ultimele saptamani, ajungand in acest moment la peste 10 procente.

Urmatoarele alegeri importante se vor desfasura in Pennsylvania, pe 22 aprilie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.