Rusia isi continua campania de "expulzare" a investitorilor straini din tara si promoveaza tot mai vocal o politica economica a "portilor inchise".

De data aceasta este vorba despre un proiect de lege ce urmeaza sa limiteze accesul investitorilor straini intr-o serie de sectoare cheie, precum petrolul, gazele naturale si mass-media, ce a fost aprobat miercuri fara modificari semnificative in a treia, si ultima, lectura de catre Camera inferioara a Parlamentului rus (Duma), transmite AFP.

Textul legii, care a fost validat in prima lectura la 14 septembrie 2007 si in o a doua lectura pe 21 martie 2008, reglementeaza "investitiile straine in societatile care au o importanta strategica pentru apararea si securitatea statului".

Actul normativ trebuie aprobat si de Camera superioara a Parlamentului rus (Consiliul Federatiei), apoi semnat de presedinte inainte de a intra in vigoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.