Coalitia socialist-liberala guvernamentala din Ungaria, la putere din primavara anului 2006, profund divizata in privinta reformelor necesare asanarii bugetului, se afla in prima criza. Soarta premierului Ferenc Gyurcsany se va decide in urmatoarea luna.
Fragilizata de recenta infrangere la referendum a proiectului sau de reforme in domeniul sanitar, coalitia se afla in pragul rupturii dupa demiterea, luni, a ministrului liberal al Sanatatii, a recunoscut premierul socialist Ferenc Gyurcsany, citat de AFP.

El a fost cel care luni a demis-o pe Ag­nes Horvath, ministru al Sa­na­tatii, demitere care va intra in vigoare la 30 aprilie, fara a se consulta in prealabil cu partenerul sau liberal din cadrul coalitiei de la pute­re. Seful Guvernului a anuntat ca va amenda legea aprobata deja de Parlament pentru a permite patrunderea investitorilor privati in sistemul de asigurari medicale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.