Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a criticat dur Bulgaria pentru lipsa de actiune in fata coruptiei si a crimei organizate.

In cursul vizitei la Sofia, Barroso a declarat, potrivit Romania Libera, ca se astepta la “ mai multe rezultate concrete in privinta luptei impotriva crimei organizate si coruptiei, fiind impor-tant ca toate institutiile statului sa coopereze in aceasta directie" subliniind ca ca procesul de combatere a acestor fenomene se desfasoara intr-un ritm prea lent, iar Comisia incepe sa nu mai aiba rabdare.

Cu toate ca guvernul de la Sofia sustine ca face tot ce poate pentru a lupta impotriva fraudelor, niciun oficial de rang ­inalt nu a fost condamnat pentru coruptie si niciun responsabil pentru vreunul din cele 150 de asasinate comise in ultimii ani nu a fost trimis la inchisoare, noteaza Adevarul.

Avertismentul oficialului european vine dupa ce, in ultimele doua saptamani, un actual si un fost oficial din cadrul institutiilor de combatere a infractiunilor au fost arestati, iar procurorii i-au acuzat de abuz de putere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.