Parisul s-a angajat sa ofere azil rebelilor columbieni care accepta sa se predea si sa elibereze ostaticii, printre care se afla si fosta candidata la presedintie Ingrid Betancourt.
Dupa eliberarea citorva ostatici in ultimele luni de catre gherilele columbiene (FARC), in urma interventiei presedintelui venezuelan Hugo Chávez, presedintele columbian Alvaro Uribe face la rindul sau o noua incercare de a-i scoate din miinile rapitorilor si pe prizonierii ramasi.

Sub impactul temerilor ca fosta candidata la presedintie Ingrid Betancourt (cetatean francez si columbian), rapita in 2002, ar fi grav bolnava, guvernul francez a acceptat sa ofere azil membrilor FARC care accepta sa se predea, potrivit anuntului facut de Uribe. Oferta Parisului ar putea fi tentanta, avind in vedere ca gherilele FARC ii urmaresc si ii ucid pe „dezertorii“ din rindurile lor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.