Talibanii promit lovituri dure, pentru a-i obliga pe militari sa plece din tara, potrivit unui mesaj publicat pe un site, relateaza NewsIn.

Fortele conduse de NATO au efectuat ample operatiuni in sudul Afganistanului pentru a-i descuraja pe insurgenti, inainte de venirea primaverii, care in fiecare an este sinonima cu intensificarea violentelor, pentru ca rebelii ies din ascunzatorile din munti odata cu topirea zapezii.

Mesajul, intitulat "Talibanii declara inceperea ofensivei de primavara in Afganistan", a fost transmis de mollahul Bradar Akhund, care se autointituleaza emir adjunct al Emiratslui islamic al Afganistanului, potrivit traducerii serviciului SITE Institute terrorism monitoring.

"Iarna este pe sfarsite, primavara este la orizont si, pentru continuarea jihadului, Emiratul islamic incepe noua serie de operatiuni. Obiectivul acestei operatiuni este sa dam o lectie inamicului prin lovituri dureroase, pe care sa nu le anticipeze, pana cand isi va da seama si va fi obligat sa renunte la ocuparea Afganistanului", potrivit mesajului.

Insurgentii promisesera deja intensificarea atacurilor si lansarea unui val de atentate sinucigase in campania lor de a determina retragerea fortelor straine.

Mesajul mai spune ca talibanii vor pune in practica "noi tipuri de operatiuni" in intreaga tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.