Negocierile ruso-americane asupra proiectului de scut antiracheta pe care Statele Unite vor sa-l puna in aplicare in Europa se reiau, miercuri, la Washington, la nivel de experti, potrivit Radio Romania Actualitati, preluat de Rador.
Sistemul, ce prevede instalarea pana in anul 2012 a zece lansatoare de rachete interceptoare in Polonia si a unui radar ultraperfectionat in Cehia, a tensionat relatiile Statelor Unite cu Rusia. Washingtonul spune ca prin acest proiect vrea sa-si protejeze aliatii europeni de o amenintare balistica din partea unor tari precum Iranul, dar Moscova considera ca e o amenintare la adresa securitatii sale.

Oficialii americani si rusi vor avea astazi consultari la Washington, intr-o noua incercare de a depasi impasul diferentelor de pozitii privind planul american pentru un sistem de aparare antiracheta in Europa de Est. La convorbiri participa expertul american in controlul armamentelor, John Rude, si adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Kisliak.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.