Tot mai multi detinuti irakieni eliberati refuza sa paraseasca inchisorile, pentru ca doresc sa-si termine studiile incepute in penitenciar, a declarat un responsabil militar american, relateaza agentia AFP, citata de Neswin.

"In ultimele trei, patru luni, mai multi detinuti au cerut sa ramana in inchisoare, in special pentru a-si termina studiile", a declarat la o conferinta de presa generalul Douglas Stone, la Bagdad, fara a preciza numarul acestora.

Armata americana ofera un vast program educativ celor 23.000 de detinuti - tineri si adulti - in doua inchisori - Camp Cropper, in apropiere de Bagdad, si Camp Bucca, in apropiere de Basra.

Unii parinti au cerut ca si copiii lor sa poata sta in inchisoare pentru a-si termina studiile, a explicat generalul Stone, comandantul operatiunilor armatei americane din Irak din aprilie 2007. El a subliniat ca armata americana nu incurajeaza mentinerea in inchisoare a acestor persoane: "Nu dorim ca ei sa ramana. Atunci cand nu mai sunt considerati un pericol, vrem sa se intoarca acasa".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.