Insotit de mama sa, presedintele face o vizita cruciala la Londra, in momentul in care pare mai proamerican decit britanicii.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy se va folosi de apropiata sa vizita in Marea Britanie pentru a initia o noua strategie militara, menita sa readuca Franta in structurile militare ale NATO.

Potrivit presei britanice, Sarkozy va anunta miercuri, la Londra, ca intentioneaza sa trimita inca 1.200 de soldati francezi in Afganistan, pe linga cei 2.000 deja prezenti. Franta urmeaza sa adere si la o strategie comuna care va garanta, potrivit Washingtonului, ca aliatii vor ramine cel putin cinci ani in aceasta tara, unde NATO isi pune in joc credibilitatea, relateaza AFP.

Presedintele Sarkozy a initiat o strategie militara inedita pentru Franta. El s-a raliat pozitiei presedintelui SUA si a subliniat importanta arsenalului nuclear francez in fata amenintarilor Iranului, al carui „program nuclear stirneste suspiciuni grave“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.