Cercetatorii cauta sa afle ce legatura exista intre cele trei comunitati indepartate de pe glob unde sunt cei mai multi centenari

Dorinta de a trai mai mult este unul din cele mai vechi visuri ale umanitatii. in trei comunitati izolate de pe glob, s-ar putea crede ca oamenii au reusit sa dezlege secretele longevitatii. Expertii cauta sa le descopere si ei, pentru a le impartasi tuturor.

Acum, oamenii de stiinta incearca sa stabileasca o legatura intre insula japoneza Okinawa, micul orasel Ovodda din muntii Sardiniei si orasul californian Loma Linda sau, mai bine zis, cauta sa afle daca au caracteristici comune care favorizeaza longevitatea, potrivit BBC.

La varsta cand, in general, in lume, oamenii devin vulnerabili in fata mortii – 77 de ani pentru barbati si 81 de ani pentru femei –, locuitorii din Okinawa, Ovodda si Loma Linda mai au in fata ani buni de viata sanatoasa. Insula Okinawa are o populatie de un milion de persoane, din care 900 sunt centenare.

Speranta medie de viata in Okinawa este de patru ori mai mare decat speranta medie din tarile dezvoltate, cum ar fi Marea Britanie sau SUA. si mai remarcabil este recordul detinut de locuitorii din Ovodda, care este singurul loc din lume unde la fel de multi barbati si femei ating varsta de 100 de ani, spre deosebire de tendinta globala potrivit careia femeile au cele mai mari sane de a deveni centenare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.