Statele Unite vor reduce numarul soldatilor din armata terestra stationati in Europa la 24.000, in urmatorii zece ani, fata de 62.000 la ora actuala, a anuntat un purtator de cuvint al armatei americane in Europa.

Potrivit purtatorului de cuvint, Elke Herberger, proiectele Comandamentului general al armatei terestre prevad printre altele ca, dintre cele 13 zone principale de administratie a acestor forte, numai patru sa fie mentinute: Wiesbaden, Kaiserslautern (vestul Germaniei), Grafenwoehr (sudul Germaniei) si Vicenza (nordul Italiei). "Comandamentul european al fortelor terestre americane in Europa urmeaza sa fie deplasat de la Heidelberg (vestul Germaniei) la Wiesbaden", a precizat, printre altele, purtatorul de cuvint.

Potrivit site-ului armatei americane in Europa, numarul de cazarmi si instalatii existente pe continentul european urmeaza sa scada de la 236 la 88, in cadrul acestei reorganizari. Armata americana se afla angajata intr-un amplu program de redesfasurare in Europa, ce include si amplasarea de baze in unele tari din estul continentului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.