Era presedintelui Vladimir Putin a adus in Rusia "un nou tip de dictatura", potrivit fostului presedinte ceh Vaclav Havel, artizan al "revolutiei de catifea" care a pus capat comunismului la Praga in 1989.

"Era presedintelui Putin a adus un nou tip de dictatura, periculoasa deja prin forma sa discreta", a spus Havel, pentru cotidianul Lidove Noviny.

Havel a calificat clasa politica de la Moscova drept "o alianta de 'kagebak' ", agent KGB in ceha. "Mai mult, fiind vorba despre oameni care si-au invatat lectiile trecutului, ei nu actioneaza cu ostentatie, cum se obisnuia in perioada lui Leonid Brejnev", fostul secretar general al PC din URSS, a adaugat Havel.

Vaclav Havel a cerut recent infiintarea unei uniuni internationale a disidentilor, care sa vegheze la respectarea drepturilor omului. Ideea ar fi "lansarea unei initiative internationale suficient de ampla ca sa se exprime pe tema atrocitatilor din diverse colturi ale lumii", a spus el intr-o dezbatere la festivalul de documentare "O singura lume", consacrat drepturilor omului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.