Unul dintre semnele clare de apropiere intre cele doua tari este aprobarea unor proiecte comune in domeniul educatiei, mediului si al apararii. La mai bine de sase decenii dupa incetarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial si eliberarea lagarelor naziste de exterminare, relatiile speciale, dar tensionate uneori, intre Israel si Germania au atins ieri cel mai inalt nivel de pina acum.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si premierul israelian, Ehud Olmert, au mai stabilit ca anual sa aiba loc consultari intre guvernele celor doua tari, alternativ, in Israel si Germania. Seful Executivului de la Ierusalim a declarat, in ceea ce priveste amenintarea iraniana, ca Israelul este convins de incercarile Teheranului de a obtine arme nucleare, ceea ce reprezinta o amenintare pentru intreaga regiune.
Publicitate

Angela Merkel a completat spunind ca nu lumea trebuie sa dovedeasca ca Iranul dezvolta un program nuclear pentru armament, ci Iranul trebuie sa dea dovada de transparenta si sa arate ca nu este vorba de arme nucleare.