Duminica, opozitia socialista a castigat alegerile locale in majoritatea oraselor mari.

Presa franceza scrie ca prin voturile acordate opozitiei, electoratul a pedepsit guvernul de dreapta, si in primul rand pe presedintele Sarkozy, pentru greselile facute in primele zece luni la putere, relateaza BBC.

Potrivit Adevarul, opinia publica din Hexagon nu pare sa fi uitat de problemele economice si de promisiunile neindeplinite ale sefului statului si potrivit presei internationale, rezultatele din cel de-al doilea tur al localelor inseamna ca "avertismentul dat pe 9 martie s-a transformat in sanctiune pe 16 martie".

Si popularul ziar Le Parisien pune pe primul loc stilul presedintelui ca motiv al scaderii sale drastice de popularitatea, de la inceputul acestui an. "Sarkozy a fost pedepsit de alegatori pentru stilul sau ne-prezidential, pentru ca s-a concentrat asupra fericirii lui personale si pentru ca reformele nu isi arata destul de repede rezultatele“, scrie Le Parisien, citat de BBC.

Potrivit EVZ, stanga si-a mentinut controlul asupra Parisului si a obtinut victoria in Strasbourg, respectiv Toulouse, Caen, Amiens, Saint-Etienne si Metz.

UMP, partidul aflat la guvernare, a obtinut victoria in Marsilia iar gruparea de centru MoDem a reusit sa obtin un consilier local in Paris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.