Un raport intocmit de mai multe organizatii de aparare a drepturilor omului avertizeaza ca situatia umanitara din Fisia Gaza trece prin cea mai mare criza din 1967 incoace.

Raportul, ce poarta titlul „Fisia Gaza: O implozie umanitara“, intocmit de opt ONG-ri din Marea Britanie printre care Amnesty International, Save the Children, Cafod, Care International si Christian Aid, arata ca mai mult de 1,1 milioane de oameni, respectiv 80% din locuitorii Fisiei Gaza, traiesc din ajutoare alimentare, fata de doar 63% in 2006. Somajul a atins aproape 40%, iar din cei care aveau locuri de munca in sectorul privat, aproape 70% le-au pierdut, informeaza Cotidianul.

ONG-urile critica blocada impusa de Israel asupra teritoriului controlat de Hamas, considerind-o o „pedeapsa colectiva“ ilegala.

Raportul vine dupa raidurile lansate de armata israeliana ca urmare a atacurilor cu mortiere asupra oraselor israeliene, din teritoriul controlat de gruparea terorista Hamas. I

Potrivit BBC, raportul organizatiilor umanitare britanice subliniaza ca e de inteles nevoia Israelului de a-si proteja securitatea dar concluzioneaza ca actualele strategii ale Israelului alimenteaza extremismul, adaugand ca problemele pot fi rezolvate si ca aceasta criza e reversibila daca exista vointa politica de schimbare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.