Un fost puscas marin american a fost declarat vinovat miercuri pentru ca a furnizat unui site apropiat al-Qaida informatii clasifcate drept secret de stat, privind miscarile navelor militare si punctele lor slabe, informeaza NewsIn.

Dupa 10 zile de proces in fata unui juriu federal din New Haven, Connecticut, Paul Hall, in varsta de 32 de ani, care a ales numele Hassan Abu-Jihad atunci cand s-a convertit la islam, a fost declarat vinovat de sprijin material al terorismului si de divulgare de informatii confidentiale. Pedeapsa sa, care poate ajunge pana la 25 de ani de detentie, va fi stabilita intr-o audiere ulterioara, in 23 mai.

La cateva luni dupa atentatul-sinucigas din octombrie 2000, care a provocat moartea a 17 puscasi marini la bordul navei USS Cole, Hassan Abu-Jihad, detasat in perioada respectiva pe USS Benfold, a transmis site-ului Azzam.com, un site britanic pentru promovarea razboiului sfant si al-Qaida in Afganistan, informatii privind miscarile navelor din grupul sau intre California si Golf.

Informatiile au fost descoperite pe un hard-disk in 2003, cand politia britanica a perchezitionat resedinta londoneza a lui Babar Ahmad, unul dintre responsabilii Azzam.

Anchetatorii au descoperit ulterior si mesaje transmise intre Abu-Jihad si Azzam, in care puscasul marin explica faptul ca uraste Statele Unite si il lauda pe Osama ben Laden si atacul vizand USS Cole.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.