In Pakistan, cateva femei curajoase au preluat modelul politicienei asasinate si incearca sa invinga o mentalitate tribala rigida.

Femeile pakistaneze au preluat stafeta in lupta de emancipare dusa de Benazir Bhutto. Desi a te pune de-a curmezisul unor mentalitati religioase rigide presupune mari riscuri, nimic nu le face sa dea inapoi. Sunt deputate, profesoare, avocate si chiar femei-politist.

Tara situata in Asia de Sud, Pakistanul se confrunta cu o profunda criza politica si un val de atentate islamiste dupa asasinarea fostei sefe a opozitiei, Benazir Bhutto. Castigatoare a recentelor alegeri legislative, Partidul Poporului Pakistanez si Liga Musulmana Pakistaneza au anuntat ca vor forma impreuna un guvern. Analistii si-au exprimat insa indoiala ca alianta dintre cele doua formatiuni politice, conduse de sotul lui Bhutto, Asif Ali Zardari, respectiv de ex-premierul Nawaz Sharif, ar putea fi stabila, numind-o „casatorie de convenienta".

Cine se afla in spatele asasinatului?

Cele doua partide, care pana acum au fost in opozitie, s-au „luptat" timp de un deceniu inainte ca Pervez Musharraf sa preia puterea in 1999. Nu se asteapta ca alianta lor sa scoata tara din criza. Cine se afla in spatele atentatului care a eliminat-o pe Benazir? Este intrebarea care flutura pe buzele tuturor. Islamistii sau serviciile secrete? Musharraf continua sa nege orice implicare in asasinarea acesteia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.