Dupa zece saptamani petrecute in linia intai pe frontul din Afganistan, printul Harry s-ar putea intoarce in Marea Britanie, din motive de securitate. Prezenta lui in Afganistan trebuia sa ramana secreta pana la incheierea misiunii, insa informatia a fost divulgata de un site american si mai apoi confirmata de Ministrul britanic al Apararii.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, armata face deja pregatiri pentru evacuarea lui Harry din zona de conflict in cel mai scurt timp.

Misiunea Printului Harry in Afganistan a inceput pe 14 decembrie si ar trebui sa dureze patru luni de zile. Faptul ca lupta intr-o zona atat de periculoasa nu pare sa-l sperie deloc pe tanarul sub-locotenent.

"Este mult mai bine sa te afli aici si sa vezi ceea ce se intampla decat sa auzi povestile altora", a declarat Printul Harry.

Vestea ca va pleca in Afganistan a venit surprinzator... din partea bunicii sale, a povestit Harry intr-un interviu. Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii a fost cea care a ales frontul pe care va lupta nepotul sau. Cunostintele ei despre armata, spune Harry, sunt uimitoare pentru o bunica.

"Nu exista cuvinte care sa poata descrie ceea ce se intampla aici. Imi place, chiar daca am venit de putin timp, sper sa stau mult mai mult", a precizat Harry.

In Afganistan, printul opereaza pe postul de controlor aerian, ceea ce inseamna ca petrece ore intregi comunicand informatii extrem de importante pilotilor din toate tarile. Acestia ii cunosc doar numele de cod "Vaduva 6-7" si nu banuiesc ca de fapt vorbesc cu unul dintre mostenitorii tronului Marii Britanii. Si ei nu sunt singurii care nu si-au dat seama ca printul Harry face parte din trupele britanice.

"M-ati vazut azi patruland (...) Nimeni nu stie nimic (...) Totul a fost absolut normal pana sa apareti voi, eram un tip banal", a mentionat Printul.

Oficialii de la Londra cerusera ca locul unde se afla Harry si camarazii sai sa ramana secret. Acum ca acesta a devenit public, se ia in considerare incheierea misiunii mai devreme decat era stabilit din motive de securitate


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.