In ciuda presiunilor Washingtonului, Turcia ramane neclintita afirmand ca nu va retrage trupele din Irak pana cand acestia nu-si vor atige obiectivul propus.

Potrivit EVZ, secretarul american al apararii, Robert Gates, a venit la Ankara, in speranta ca va primi un termen pentru retragerea trupelor turce din Irak dar seful Fortelor Armate Turce, generalul Yasar Buyukanit a dat un raspuns nu tocmai pe placul oficialului american. „Un timp scurt este un concept relativ, putem vorbi despre o zi sau despre un an“, a precizat Buyukanit.

Ambasadorul Turciei in Statele Unite, Nabi Sensoy, a declarat pentru BBC ca incursiunea Turciei a avut un obiectiv precis iar militarii nu se vor retrage decat cand acest va fi atins.

"S-a precizat de la bun inceput ca operatiunea va fi limitata ca scop si durata. Au fost stabilite obiective la plecare, iar cand acestea vor fi atinse militarii turci vor reveni pe teritoriul propriei tari", a declarat ambasadorul.

Pana acum, militarii turci afirma ca au ucis peste 230 de rebeli, inregistrand pierderi de 27 de soldati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.