In acest interval, publicul a stat mereu in picioare, iar steagurile celor doua tari au fost arborate pe scena. Spectatorii au putut asculta apoi Simfonia a 9-a a lui Antonin Dvorak, „Un american la New York” de George Gershwin si o melodie folk coreeana. Intregul spectacol a fost transmis in direct pe postul national de televiziune din Coreea de Nord.

Potrivit specialistilor, acest concert reprezinta cel mai amplu schimb cultural produs vreodata intre Washington si Phenian, iar evenimentul a fost numit „o manifestare remarcabila de diplomatie culturala”.

Concertul are loc pe fondul unor tensiuni crescinde intre cele doua tari. Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, se afla in vizita la Beijing in incercarea de a convinge autoritatile chineze sa preseze Coreea de Nord pe tema programului sau nuclear. Ea a salutat vizita artistilor newyorkezi la Phenian. S-a aratat insa sceptica cu privire la efectele benefice pe care evenimentul le-ar putea avea asupra relatiilor bilaterale. „Nu cred ca ar trebui sa ne entuziasmam prea mult de ce ar putea face un pasaj de Dvorak in Coreea de Nord”, a spus Rice.