Rusia vrea sa construiasca in Marea Neagra o insula artficiala asemanatoare celor din Dubai.

Potrivit Ziua, administratia regionala din Krasnodar (sudul Rusiei) a aprobat constructia "Insulei Federatiei", care va reconstitui in miniatura harta Federatiei Ruse si va deveni un adevarat "Monaco rusesc".

"Insula Federatiei" se va intinde pe o suprafata de 330 de hectare, pe coasta statiunii subtropicale Soci din Marea Neagra, care va gazdui Jocurile Olimpice de iarna din 2014. Aici urmeaza sa se ridice un complex rezidential, compus din cladiri inalte la standarde occidentale, care vor adaposti hoteluri, dar si birouri si cazinouri iar spre deosebire de insulele artificiale din Dubai, Insula Federatiei va cuprinde si centre religioase si culturale, urmand sa devina, potrivit initiatorilor proiectului, "un oras functional, cu tot ceea ce este necesar locuitorilor sai". Astfel, insula artificiala va avea doua porturi pentru iahturi, trei biserici, sosele si un parc generos.

Cum proiectul este conceput spre a fi o Rusie in miniatura, pe insula vor fi si cateva rauri artificiale, ale caror cursuri le vor imita pe cele ale unor fluvii rusesti. Compania care se va ocupa de realizarea proiectului a explicat ca legatura insulei cu "uscatul" va fi asigurata prin intermediul a trei poduri.

Potrivit Adevarul, proiectul, estimat la 6,3 miliarde de dolari, a fost elaborat de arhitectul danez Erick Van Egeraat si va fi finantat de compania Allied Business Consultants din Abu-Dhabi.

Lucrarile de constructie, de care se va ocupa compania M-Industria, vor incepe in trimestrul patru al anului in curs si ar trebui sa se incheie in 2013.

In luna septembrie, anul trecut, arhitectul Erick Van Egeraat i-a prezentat personal presedintelui Vladimir Putin proiectul „Insulei Federatiei", care va fi „un Monaco rusesc", ce ii va ademeni pe miliardarii autohtoni sa-si cheltuiasca banii pe teritoriul propriei tari, fara sa mai viseze la destinatii exotice, aspect care l-a incantat pe presedintele rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.