Agentiile de presa ruse au anuntat ieri ca Aram Karapetian, liderul partidului armean de opozitie, Timpuri Noi, a fost 'rapit' de serviciile de securitate.

Ziua informeaza ca, potrivit martorilor citati de Interfax, mai multe persoane cu cagule pe fata i-au fortat pe Karapetian si pe insotitorii sai sa intre in masini inmatriculate cu numere ale Serviciului National armean de Securitate, transportandu-i intr-o directie necunoscuta, a anuntat duminica secretarul de presa al echipei de campanie a lui Petrosian.

Spiritele cetatenilor s-au incins dupa ce premierul Serge Sarkisian, considerat omul de paie al fostului presedinte Robert Kocearian, care nu mai putea candida a treia oara, a castigat prezidentialele din 19 februarie.

Partidul "Timpuri Noi" l-a sprijinit pe Levon Ter-Petrosian, primul presedinte al Armeniei postsovietice, in cadrul alegerilor prezidentiale de la 19 februarie, unde Serge Sarkisian a castigat cu 52,82 la suta dintre voturile exprimate, iar Levon Ter-Petrosian s-a clasat pe locul secund cu 21,5 procente.

Potrivit agentiei ITAR-TASS, citata de Adevrul, fostul procuror general Gagik Dzangiryan a fost arestat in cursul serii de sambata, dupa ce partcipase la mai multe manifestatii ale opozitiei din Armenia.

Potrivit unor surse din interiorul unitatii de combatere a crimei organizate din cadrul politiei armene, s-au primit informatii ca mai multe persoane inarmate incearca sa destabilizeze situatia in Erevan. Ofiterii de la crima organizata au oprit doua autoturisme in jurul orei locale 23.00. Persoanele din masina, in care se aflau si Dzangiryan si fratele sau, au opus rezistenta si au fost retinuti.

Dzangiryan avea asupra sa un pistol fabricat in Cehia, cu 15 cartuse, in timp ce insotitorii sai aveau pistoale Makarov, cartuse si o pusca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.