Hillary Clinton l-a acuzat pe rivalul sau democrat Barack Obama de plagiat politic, gest care n-a reusit insa sa-i atraga simpatia publicului.
Fosta Prima Doamna a Americii a fost dezaprobata de alegatorii democrati dupa ce l-a ridiculizat pe Barack Obama, intr-o dezbatere tv, numindu-l “candidatul schimbarii pe care o poti xeroxa”. Obama a negat acuzatiile si a replicat stirnind aplauzele asistentei: “N-ar trebui sa pierdem timpul distrugindu-ne unul pe altul. Ar trebui sa ne petrecem timpul dezvoltind tara”. A fost singura disputa directa intre cei doi intr-o dezbatere televizata civilizata, care a avut loc in Texas, cu doua saptamini inainte de alegerile primare din acest stat.

Obama a cistigat o noua victorie, in rindul celor 20.000 de cetateni americani care au votat in afara tarii, cu 65,6% dintre voturi fata de 32,7% cit a obtinut Clinton. In tarile europene, inclusiv Marea Britanie, Obama a cistigat cu 2-1 in fata lui Hillary, precum si in Canada si Mexic. S-a votat pentru Clinton in Israel si Republica Dominicana, prezenta la urne fiind foarte scazuta in Somalia, Yemen, Libia si alte state unde existat un singur vot. In Bosnia au existat doua voturi - unul pentru Obama si altul pentru Clinton.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.