Un raport al "Defense & Foreign Affairs", publicatie a Asociatiei de Studii Strategice Internationale, dezvaluie ca organizatii secrete musulmane, aflate in relatii cu terorismul islamic international, au organizat in Balcani servicii clandestine de informatii.

Misiunea acestora: desprinderea provinciei Kosovo de Serbia si alipirea ei ulterioara la Albania. Obiectivul final: crearea primului stat islamic care ar urma sa intre in NATO. Va prezentam, in continuare, analiza intocmita de specialistii de la "Defense and Foreign Affairs".

Misteriosul Gazidede

Unul dintre cei mai radicali suporteri din Albania ai terorismului jihadist, fostul director al Agentiei Albaneze de Informatii, SHIK, Bashkim Gazidede, s-a intors cu familia sa in Albania, la 10 decembrie 2005, din Turcia, cu compania aeriana turca, THY. Gazidede a lucrat pentru Agentia Albaneza de Informatii din 1992 pana in 1997 cu sustinerea deplina a presedintelui de la acea vreme, Sali Berisha. In 1997, el s-a aflat centrul operatiunilor din sudul Albaniei. Gazidede a parasit Albania la doua zile dupa alegerile din iunie 1997 si, pana in 2001, a fost urmarit international, acuzat pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii in timpul evenimentelor din 1997.

Dupa revenirea lui Berisha la putere, a fost exonerat de aceste acuzatii. Gazidede este considerat drept un fundamentalist extremist. Sunt bine documentate legaturile sale foarte stranse cu islamistii extremisti si cu membri ai organizatiei teroriste Al-Queda. Gazidede sprijina islamistii din Balcani si este principalul organizator pentru transportul catre Cecenia al voluntarilor albanezi islamisti.

Gazidede este cel care, in doua randuri, l-a adus pe Osama ben Laden in Albania si Kosovo, in cursul anului 1996. El a propus, de asemenea, aderarea Albaniei la Conferinta Islamica. Conform informatiilor obtinute de la serviciile de informatii ale KFOR si de la Misiunea Natiunilor Unite in Kosovo (UNMIK) in timpul anului 2006, politicienii albanezi au declansat "alerte" semnificative din punct de vedere strategic. Aceste alerte nu privesc doar strangerea de informatii despre KFOR si Fortele de Securitate Sarbe, ci si insarcinarea serviciilor albaneze ilegale cu intimidarea populatiei sarbe din Kosovo si posibilitatea expulzarii ei din partea de nord a Kosovska Mitrovica.

Serviciul secret clandestin kosovar

Hashim Thaci si miscarea care urmareste crearea "Albaniei Mari" au infiintat un serviciu secret clandestin in Kosovo, intitulat tot SHIK - acelasi nume cu cel al Agentiei Albaneze de Informatii. Separat de Thaci, Xhavit Haliti si Kadri Veseli au luat parte la crearea SHIK-Kosovo si sunt membri ai principalei Agentii nationale Albaneze de Informatii. Xhavit Haliti este creierul noi agentii SHIK din Kosovo si controleaza evenimentele din spatele scenei.

Hashim Thaci este presedinte al Partidului Democrat din Kosovo (PDK) si a fost comandant al UCK (Armata de Eliberare din Kosovo). Acum este premier al Kosovo "independent". SHIK din Kosovo este sprijinit de partidele politice care controleaza de fapt crima organizata. Acestea sunt: Partidul Democrat din Kosovo (PDK) al lui Thaci, Alianta pentru Viitorul Kosovo a lui Haradinaj, Miscarea Poporului pentru Kosovo si Miscarea pentru Liberalizarea Kosovo.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.