Manifestarile sarbilor indignati de independenta provinciei Kosovo devin din ce in ce mai periculoase.

Sute de mii de sarbi s-au adunat ieri in centrul Belgradului pentru o manifestatie de amploare impotriva independentei Kosovo, dar numai dupa cateva ore protestul a degenerat, 300 de persoane atacand Ambasada SUA din Belgrad cu bete si bare de metal, informeaza Adevarul.

Potrivit Ziua, protestatarii au smuls mai multe grilaje care protejau ferestrele ambasadei si o balustrada de la intrarea in cladire pe care au folosit-o ulterior pentru a darama usa principala.

Cativa au patruns in cladire si au dat foc scaunelor si hartiilor intalnite in cale, informeaza Adevarul. Unul dintre manifestanti a urcat la primul etaj al cladirii si a smuls steagul american pe cand alti cativa au urcat pe balconul ambasadei cu un steag sarbesc, in timp ce multimea de jos, de circa 1.000 de persoane, striga: "Serbia, Serbia".

Potrivit Realitatea, in urma confruntarior au fot ranite 70 de persone dintre care 19 politisti.

Incidente violente au avut loc si la ambasadele Turciei, Croatiei, Belgiei si Bosniei-Hertegovina. De asemenea, au fost incendiat un automobil aflat langa ambasada canadiana si o ghereta a politiei de langa ambasada Germaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.