Retorica de campanie a senatorului Barack Obama a fost imprumutata de la un prieten si aliat politic democrat, sustine Hillary Clinton, intr-un nou atac la adresa contracandidatului sau.
Senatorul Hillary Clinton si echipa sa de campanie l-au criticat pe Barack Obama pentru ca ar fi plagiat un discurs al lui Deval Patrick, folosit de acesta in campania din 2006, cind a devenit guvernator de Massachusetts. Vorbind simbata seara despre faptul ca nu este doar un bun orator, ci poate trece la fapte daca este ales presedinte, Obama a citat din Martin Luther King, Declaratia de Independenta si din Franklin D. Roosevelt.

„Nu-mi spuneti mie ca nu conteaza cuvintele. Am un vis. Sint doar cuvinte. Adevarul este ca toti oameni s-au nascut egali. Sint doar vorbe. Nu trebuie sa ne temem de nimic, cu exceptia fricii in sine. Sint doar vorbe. Doar discursuri. E adevarat ca acestea nu rezolva problemele, dar e la fel de adevarat ca, daca nu putem sa-i inspiram pe oameni sa aiba din nou incredere in noi, nu conteaza cite planuri si proiecte avem, de aceea candidez pentru functia de presedinte al SUA si de aceea am cistigat opt alegeri primare consecutive, pentru ca americanii vor sa creada din nou in schimbare. Asa ca nu-mi spuneti mie ca nu conteaza vorbele“, a incheiat Obama.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.