O explozie de origine nedeterminata a avut loc joi seara la Kosovska Mitrovica, oras in nordul provinciei Kosovo, locuit de populatie de etnie sarba si albaneza, a indicat un purtator de cuvant al politiei kosovare, citat de AFP.

"Informatii preliminare indica faptul ca deflagratia s-a produs in apropiere de locul in care ar urma sa se instaleze viitoarea misiune a Uniunii Europene", a spus el.

"Explozia a avut loc in ultima cladire unde personalul misiunii UE este cazat", in partea de nord a orasului, unde locuiesc 20.000 de sarbi, a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Mitrovita, Besim Hoti.

"Nu s-au inregistrat raniti", a adaugat el. "Doua ferestre au fost sparte, dar nu si cele ale cladirii UE. Ancheta este in curs pentru a determina daca explozia a fost provocata de un dispozitiv si daca exista posibili autori",
a adaugat Hoti.

Explozia a avut loc intr-o casa locuita de doua familii, "foarte probabil sarbe", a declarat un politist sosit la fata locului. Intrebat daca alte persoane straine locuiau sau erau prezente in casa in momentul exploziei, politistul a raspuns negativ.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.