Mii de persoane au iesit ieri pe strazile Beirutului pentru a comemora moartea fostului premier Rafic Hariri.

Libanezii s-au adunat, ieri, pe strazile Beirutului, pentru a comemora trei ani de la asasinarea fostului premier Rafic Hariri. La doar cativa kilometri aveau loc funeraliile unui comandant Hezbollah.

Mii de oameni au ocupat ieri centrul Beirutului pentru a comemora trei ani de la uciderea fostului premier Rafik Hariri. Demonstratia a capatat insa o puternica amprenta antisiriana, deoarece principalul suspect in cazul asasinarii fostului premier este chiar Damascul.

Manifestantii au infruntat ieri ploaia, "inarmati" cu drapele nationale si poze ale premierului disparut sau ale altor politicieni antisirieni, ucisi in ultimii ani. "Deschideti parlamentul, eliberati guvernul, alegeti un presedinte", se putea citi pe unul dintre bannerele demonstrantilor, informeaza BBC.

Fortele de ordine au ocupat ieri aproape fiecare artera a orasului, cu atat mai mult cu cat la doar cativa kilometri de procesiunea admiratorilor fostului premier, aveau loc funeraliile lui Imad Mughnieh, un comandant Hezbollah, ucis zilele trecute intr-un atentat cu o masina-capcana. Mughnieh ocupa, pana in 11 septembrie 2001, locul intai pe lista intocmita de CIA, cu cei mai vanati teroristi de pe glob.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.