Bhutto afirma in cartea sa, "Reconciliere: Islam, Democratie si Occident", ce va fi lansata marti, ca un grup de oficiali pakistanezi a avertizat-o ca liderul taliban Baitullah Mehsud, fiul lui Osama ben Laden, Hamza, si alte doua grupari militante au trimis patru echipe de kamikaze pentru a o ucide, informeaza NewsIn.

Aceasta a mai precizat ca presedintele pakistanez Pervez Musharraf nu depune suficiente eforturi pentru a o proteja si pentru a ancheta amenintarile, cu toate ca i-a trimis o scrisoare in care i-a identificat pe angajatii serviciilor de informatii pakistaneze care, potrivit ei, ar fi responsabili in cazul in care ar fi asasinata.

Bhutto a supravietuit unui atac cu bomba - cel mai sangeros din istoria Pakistanului, provocand moartea a 139 de persoane - in luna octombrie, cand s-a intors in tara sa de origine, dupa opt ani de exil.Ea a fost ucisa, insa, intr-un alt atac armat si cu bomba, la un miting electoral din 27 decembrie.

Guvernul lui Musharraf a acuzat al-Qaida pentru moartea lui Bhutto, un sustinator al campaniei americane impotriva islamismului. Multi pakistanezi suspecteaza, insa, ca angajati ai serviciilor secrete pakistaneze ar fi fost implicati in asasinarea sa.