Presedintele francez Nicolas Sarkozy a depus joi o plangere pentru "fals" impotriva site-ului saptamanalului Le Nouvel Observateur, care a publicat un SMS atribuit presedintelui, in care acesta i-ar fi propus fostei sale sotii, Cecilia, sa se intoarca la el, relateaza AFP.

Avocatul presedintelui, Thierry Herzog, a depus plangerea joi, pentru "fals si uz de fals", potrivit unei surse judiciare. "Din cate stiu, este prima data cand un presedinte in exercitiu depune o plangere impotriva unui organism de presa, dar este si prima data cand un presedinte in exercitiu este tratat astfel", a spus avocatul.

Plangerea a fost depusa in urma "publicarii la 6 februarie a unui articol cu titlul 'Obsesia numita Cecilia'", potrivit acestuia.
Potrivit site-ului, cu opt zile inainte de casatoria cu Carla Bruni, presedintele i-a trimis fostei sale sotii, Cecilia, un SMS in care spunea "Daca revii, anulez tot". Articolul vizat de plangere era in continuare disponibil joi seara, cu titlul "SMS-ul lui Sarkozy pentru Cecilia" pe site-ul nouvelobs.com.
Potrivit avocatului, "acest mesaj este fals, este o alterare a adevarului" pasibila de trei ani de inchisoare si 45.000 de euro amenda. "Aceasta informatia nu numai ca este o minciuna, dar nu are nicio legatura cu activitatea sa politica", a spus Herzog.

Conducerea publicatiei a spus ca prefera sa astepte pentru a vedea care este exact plangerea. Daca aceasta plangere penala impotriva unui organism de presa este o premiera pentru un presedinte francez in exercitiu, Sarkozy si Bruni au intentat si castigat deja un proces impotriva companiei Ryanair. Compania aeriana irlandeza a fost condamnata marti pentru ca la 28 ianuarie a publicat in Le Parisien o fotografie cu cuplul, in cadrul unei campanii promotionale. Este vorba despre o fotografie cu cei doi insotita de textul "Cu Ryanair intreaga mea familie va putea veni la nunta". Tribunalul a spus ca le-a acordat celor doi despagubiri. Bruni a obtinut 60.000 de euro din cei 500.000 ceruti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.