Imediat dupa ce si-a depus ieri juramantul pentru noul mandat de presedinte, Vladimir Voronin a fost nevoit sa faca fata unui nou incident inregistrat in zona de securitate dintre Republica Moldova si Transnistria.
Taranii moldoveni din Dorotcaia, localitate aflata in subordinea Chisinaului, s-au rasculat impotriva vamesilor si a granicerilor separatisti din cauza faptului ca secesionistii nu-i lasa pe oameni sa-si cultive terenurile agricole. Comisia Unificata de Control s-a intrunit la Tighina in sedinta extraordinara, pentru a examina incidentul produs in apropierea satului Dorotcaia.Securitatea de la Tiraspol a anuntat ca satenii, sprijiniti de politisti moldoveni, au incercat sa-i alunge cu forta pe vamesii si granicerii transnistreni din posturile de control instalate la intrarea in sat.

Separatistii sustin ca mai multe zeci de persoane au demolat barajul instalat la postul de graniceri, catalogand revolta satenilor drept provocare din partea Chisinaului. Cu aproape doua luni in urma, fortele separatiste au ocupat 14 sate aflate in subordinea guvernului de la Chisinau si au instalat posturi de vamesi si graniceri. Autoproclamatele autoritati transnistrene considera ca terenurile agricole din acele zone le apartin. Rascoala taranilor de la Dorotcaia s-ar putea extinde si in celelalte sate in care s-au instalat posturi de control ale regimului separatist.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.