Balul Operei din Viena a fost plasat in acest an sub semnul balonului rotund.

Cea de-a 52-a editie a Balului Operei din Viena a fost la fel de stralucitoare ca precedentele, dar, dincolo de oaspetii celebri din strainatate, invitatul de onoare de joi seara a fost incontestabil fotbalul, cu patru luni inaintea semnalului de deschidere a Euro 2008 in Austria si Elvetia.

In afara decorarii realizate din 35.000 de trandafiri roz in forma de minge de fotbal, cea mai celebra pista de dans a fost transformata in teren de fotbal in timpul unui "foot-balet". 22 de eleve si titulare ale Baletului Operei, imbracate in tricouri de sport, unele ornate cu diamante false, un arbitru si chiar o dansatoare deghizata in minge au mimat artistic un meci pe sunetele muzicii contemporane.

Cupa din argint masiv care va fi inmanata invingatorului la Euro 2008 pe 29 iunie, la Viena, a facut si ea parte din decor si a servit drept fundal interviurilor cu diverse personalitati, in timpul transmisiei directe a balului la televiziunea austriaca.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.