Peninsula cunoaste o adevarata explozie a mariajelor interrasiale. La ora actuala, intr-un cuplu din sapte partenerul e strain

In 1991, Italia numara circa 58.000 de perechi "amestecate". Astazi, numarul lor depaseste 250.000, cu un ritm de 6.000 pe an. in orase mari precum Bologna sau Milano, copiii metisati fac parte deja din peisajul cotidian.

Specialistii in antropologie estimeaza ca urmasii acestor copii cu greu se vor mai putea numi italieni, din cauza schimbarilor produse in patrimoniul genetic. La fel, melanjul cultural poate duce la disparitia specificitatii spiritului tipic italian. O realitate care explica, in parte, valul de xenofobie din Peninsula.

Peste nici trei decenii, multi dintre italieni vor vorbi curent doua limbi straine (invatate in casa), vor citi cu acelasi interes fie Coranul, fie Biblia, fie scrieri budiste, din meniul lor zilnic nu vor mai face parte traditionalele paste, iar tot ceea ce inseamna background cultural va suferi modificari esentiale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.