Cu doar cateva zile inaintea inceperii celebrului carnaval, politia orasului Rio de Janeiro se afla intr-un mare impas dupa ce peste 40 de angajati ai politiei, dintre care 17 ofiteri superiori cu functii importante, si-au prezentat demisia.

Criza a izbucnit la sfarsitul saptamanii trecute cand comandantul politiei militare din Rio de Janeiro le-a permis subordonatilor sa protesteze public si sa ceara marirea salariilor, informeaza BBC.

Mai mult, comandantul si-a exprimat sprijinul pentru revendicarile politistilor.

Guvernatorul statului Rio, Sergio Cabral, l-a demis pe comnadantul politiei pentru insubordonare. Decizia guvernatorului i-a infuriat pe politisti.

Conform postului de televiziune brazilian, TV Globo, 43 de oficiali ai politiei si-au prezentat demisia.

Carnavalul de la Rio defileaza alaturi de criza din oras, cu un nou scandal care-l arunca in centrul polemicilor.Potrivit Adevarul unul dintre carele alegorice ale scolii Viradouro este pregatit pentru a evoca holocaustul impotriva evreilor

Initiativa scolii de samba Viradouro ii nemultumeste pe responsabilii comunitatii evreiesti din Rio de Janeiro. Ei ameninta sa depuna o plangere in justitie pentru a opri defilarea carului alegoric care urmeaza sa poarte circa o suta de manechine scheletice, aruncate unul peste altul, pentru a arata masacrul nazist impotriva evreilor, homosexualilor, handicapatilor, adversarilor politici si a altor categorii de persoane.

"socul" este tema principala pe care Grupul Viradouro o propune pentru parada de duminica. in afara de carul alegoric care prezinta "socul Holocaustului", pregateste alte sapte care evoca "socul nasterii", "socul ororilor" sau "socul frigului"...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.